Soutěže v plném proudu!

Tak nám odstartovalo jaro…

Delší dobu jsme nic nepublikovali, nicméně má to svůj důvod. Soutěžíme o sto šest, pořádáme závody, školení a připravujeme naše hasičské tábory!

Teď je trochu prostoru, tak se pojďme kouknout na malý report akcí, které jsme absolvovali.

Ostravská hala 2024 – 30.3.2024

Letos jsme sezonu zahájili výletem do Ostravy, kde se konalo II. kolo Českého halového poháru v běhu na 60m s překážkami. Vyjeli jsme velmi brzo ráno a naše dvě reprezentantky Lenča Vondrášková a Maruš Adamcová byly velmi netrpělivé, co je bude čekat. Loňský rok totiž končily s velmi pěknými osobními časy a první závod sezony bývá vždy velmi náročný. Po příjezdu jsme se rozkoukali, rozcvičili a v konkurenci téměř 250 závodnic jsme čekali na naše rozběhy. Lenča šla na start s číslem 11 a svůj první pokus bohužel nezaběhla podle svých představ. Maruš měla číslo 168 a prvním pokusem navázala na své podzimní časy. Do druhých pokusů jsme si řekli co vylepšíme a oběma holkám se to povedlo. Léňa zapsala 12,87s a doběhla si pro 35. místo. Maruš svůj běh ještě vylepšila a s časem 13,34s získala 52. příčku. Na první závody roku jsme s výsledky byli spokojeni!

Plamen obvod Zaliny 2024 – neděle 28.4.2024

Po podzimním kole odkud si jedno starší družstvo odvezlo 1. místo, druhé starší družstvo 4. místo a mladší družstvo 3. místo, jsme měli dobrou výchozí pozici pro případný postup do okresního kola. V jarní části nás čekaly disciplíny štafeta 4x60m, štafeta požárních dvojic a požární útok ve dvou pokusech. Skvělé podmínky připravené Zalinskými hasiči nám sice vyhovovaly, ale nevyvarovali jsme se některých chyb. Starší družstvo Borovany I. se po nepovedeném útoku posunulo na celkovou 3. příčku. U družstva starších Borovany II. se nám dařilo o něco méně a celková pozice pro tým byla 6. místo. U mladších Borovany III. bylo velmi příjemným překvapením 1. místo ze štafety 4x60m a konečné 3. místo jim vyneslo postup do okresního kola, kam se vydali společně se staršími.

Ledenické šedesátky a stovky

Nedaleké Ledenice pořádaly v sobotu 4.5. 2024 první kvalifikační závod na MČR v běhu na 60m s překážkami z našeho kraje společně s prvním kolem seriálu Jihočeských stovek. Na 60tky jsme vypravili celkem 16 závodníků ve všech kategoriích. Nejlepším umístěním pro nás byli:
Mladší dívky 28 závodnic
Kateřina Pozníčková 15,67s1. místo – postup MČR! 
Eva Antonová 18,54s – 4. místo
Starší dívky 71 závodnic
Lenka Vondrášková 12,74s – 3. místo – postup MČR!
Marie Adamcová 13,18s – 5. místo 
Starší chlapci 28 závodníků
Adam Pangrác 14,08s – 5. místo

Nejen tito závodníci, ale i všichni ostatní, kteří se závodu účastnili, si zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony. Po zimní přípravě je opravdu znát velký posun v plnění jednotlivých disciplín u každého jednotlivce

Ve stovkách jsme na start postupně postavili celkem 14 závodníků. A to v kategoriích mladší a střední dorky i dorci a na závěr starší dorci a muži. Nejlépe umístěnými byli Lenča Vondrášková 2. místo, Adam Pangrác 2. místo, Vilda Herda 3. místo. Zahájili jsme tak seriál skýtající celkem 5. kol, ze kterých vzejde vítěz. Závěrečné rozhodující kolo proběhne v září u nás v Borovanech.

Borovanské šedesátky – Memoriál Václava Hanzala 2024

8. května se pro nás stalo datem, kdy vzpomínáme na našeho velmi aktivního člena Václava Hanzala. Na jeho počest jsme i letos pořádali již 3. ročník Memoriálu, závodu v běhu na 60m s překážkami. Stoupající popularita těchto závodů se ukázala již při předběžné registraci. Do Borovan nakonec zavítalo rekordních 180 závodníků. Nejvíce v kategorii starší dívky, celkem 76 závodnic.

Zatažený den nám závody ještě zpestřil, jelikož takovéto podmínky jsou pro závodníky nejlepší. Je vidět obrovský posun v této disciplíně u nás na jihu a odpovídaly tomu také časy. Pro naše závody typické semifinále a finále pro nejlepší 4 závodníky ve svých kategoriích probíhalo i letos. U starších dívek navíc také čtvrtfinále, a tak se do vyřazovacích bojů podívalo 8 nejlepších. 

Našich závodníků bylo celkem 26 a i na tomto závodě jsme zaznamenali několik úspěchů. Největším bylo 1. místo Kačky Pozníčkové, která tak obhájila svou příčku z Ledenic. Ve vyřazovací části to vypadalo, že si jde za titulem, nicméně ve finále nestačila na svou sokyni a stala se tak vicemistryní letošního ročníku v kategorii mladší dívky. Svým nejlepším časem ze semifinále 15,28s navíc posunula svůj osobní rekord. GRATULUJEME!
V kategorii mladší chlapci jsme zaznamenali také úspěch. Díky postupovému klíči se podařilo z 6. místa postoupit Vojtovi Hrušků, podívá se tak na podzim na MČR do Ústí nad Labem společně s holkami.
A teď starší dívky. Opět jako každý rok u nás závodech, úřadovala Lenča Vondrášková, letos společně s Maruš Adamcovou. V základním kole si Lenča s časem 12,30s zajistila první místo, Maruška se s časem 13,13s přiblížila svému maximu a vyneslo jí to celkové 7. místo a postup do finálové části. Čtvrtfinále zvládly obě závodnice bez problémů a semifinálový rozběh je spojil do jednoho rozběhu. V něm Lenča zaváhala a poslala tak Marušku do finále, které jí nesedlo tak, jak by potřebovala a obsadila tak celkovou druhou příčku.
V kategorii starší chlapci jsme měli celkem pět závodníků, kteří v této disciplíně teprve začínají, jelikož přechod z mladší kategorie do starší je díky bariéře vysoké 150cm velmi náročný. Své pokusy nicméně zvládli podle svých očekávání a čeká je další práce na zlepšení.

JČHL Ledenice 18.05.2024

Konečně i družstvo mužů “B” se dalo dohromady a vyrazilo do sousedních Ledenic na první kolo Jihočeské ligy v požárním útoku. Vinnou nemocí se nemohlo účastnit družstvo dorostu, na jejich start mezi dospělými si tak ještě chvilku počkáme.
Béčko si oživilo na pár trénincích své dovednosti a na závod jeli s nevelkým očekáváním. Na základně vše klaplo jak mělo a čtrnácté startovní družstvo si běželo pro krásný čas. Proti však byla proudnice Ondry Hrušky, nechtěla mu dovolit zapojení a tak čas Kuby Nýdla 17,93s náš výsledný nebyl. Zapisujeme Ondrových 19,36s což stačí na krásnou 8. příčku. I tak jsme si ověřili, že nejsme úplně marný a můžeme na naší stařičkou “Martinu” zaběhnout pěkný čas.

Strážkovický DVOJBOJ – 1. kolo ČB dvojboje 19.5.2024

Na generálku před okresem jsme vypravili dvě družstva starších a jedno družstvo mladších. Neskutečné podmínky, které strážkovičtí hasiči připravili jsme museli opravdu ocenit, samozřejmě společně s nádherným počasím, které objednali.

Tento dvojboj zahrnoval disciplíny štafeta CTIF člunkově a požární útok. Obě štafety starších chybovaly a díky trestným bodům minuly přední příčky. Při požárním útoku se nám nevyhnula smůla při obou pokusech a celkově jsme tak posbírali 6. místo a 11. místo
Pro družstvo mladších to byla premiéra na českobudějovickém dvojboji a 10. místo z 25 družstev je opravdu úspěchem.

Okresní kolo hry Plamen – Lomnice nad Lužnicí 25.5.2024

Jak jsem psal již dříve, reprezentovat náš sbor na okresní kolo nás jelo jak družstvo starších, tak premiérově také družstvo mladších. Stejně jako v loňském roce při okresní soutěži dorostu a dospělých využila okresní rada areál v Lomnici nad Lužnicích, který svými prostory nabídl skutečně republikové podmínky. Bohužel celý dojem kazilo závěrečné počasí. 

Starší i letos bojovali o postup na krajskou soutěž a bylo to opět velmi náročné. Jelikož pro polovinu družstva byla soutěž premiérou, byla znát nervozita. První disciplína štafeta požárních dvojic proběhla ještě nad očekávání, poté však přišel PÚ CTIF. V prvním pokuse jsme udělali několik zbytečných chyb, které jsme chtěli opravit. Druhý pokus probíhal nádherně, výsledný čas skvělý. Bohužel špatné postavení v cíli nás posunulo díky trestným na 5. místo v této disciplíně. Škoda, bez trestných by to bylo za jedna. Štafety 4x60m a CTIF proběhly podle našich očekávání, stačilo to však pouze na 4. a 3. místo. Požární útok opět ukázal, že to není úplně naše disciplína. Nepomohly tomu ani příšerné podmínky v podobě neustávajícího deště. Celkově si tak starší vybojovali krásné 4. místo a postupové soutěže tím pro nás skončily. 

Mladší čekala na okresní soutěži premiéra. Velikost soutěže i náročnost soupeřů ukázala, že mají před sebou ještě spoustu práce, ukázali ovšem, že jsou bojovníci a předvedli své maximum. Nebýt některých chyb bylo by umístění jistě lepší, 8. příčka je i tak velkým úspěchem.

 

A co dál….

Ani nadále nepřestáváme. Momentálně se připravujeme na okresní soutěž dorostu, kam vypravíme družstvo dorostenek i dorostenců a pár jednotlivců. V českobudějovickém dvojboji nás čekají další závody a pro jednotlivce budou následovat jihočeské stovky. V útokových soutěžích nás čeká JČHL a VCČB, do kterých bychom letos chtěli zapojit dorostenecká družstva. Držte nám palce!!

VÝSLEDKY jednotlivých soutěží:

 Ostravská hala – starší dívky 30.3.2024

Plamen obvod Zaliny_28.4.2024_starší

Plamen obvod Zaliny 28.4.2024_mladší

Ledenické šedesátky 4.5.2024

Ledenické stovky 4.5.2024

Borovanské šedesátky – memoriál Václava Hanzala 8.5.2024

JČHL Ledenice 18.5.2024

Strážkovický dvojboj 19.5.2024

Okresní kolo hra Plamen 25.5.2024

FOTOGALERIE

Memoriál Václava Hanzala 8.5.2024

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *