Květnový soutěžní víkend v Borovanech

Obvodové kolo a Memoriál Václava Hanzala

Obvodové kolo a Memoriál Václava Hanzala

V sobotu 7.5. a v neděli 8.5. u nás v Borovanech soutěžili hasiči. Nejdříve proběhlo jarní obvodové kolo hry Plamen a poté klání jednotlivců v disciplíně běh na 60m s překážkami, které bylo vzpomínkou na našeho mnohaletého činovníka Václava Hanzala. Ten byl mimo jiné také spoluzakladatelem hry Plamen, která slaví 50 let od svého založení.

Na obvodové kolo k nám dorazilo 11 družstev starších a 10 družstev mladších. Borovany reprezentovala dvě družstva starších a jedno nově vzniklé družstvo mladších. Našim starším se velmi dařilo a po krásných výkonech brali celkově 4. a 1. místo. Vybojovali si tak postup na okresní kolo, které proběhne v sobotu 28.5. ve Zlivi.

Nedělního Memoriálu Václava Hanzala se účastnilo celkem 92 soutěžících v kategoriích starší a mladší dívky, starší a mladší chlapci. Soutěž byla o to zajímavější, že letošní první ročník byl kvalifikačním závodem pro MČR v běhu na 60m s překážkami, které proběhne 25.9. v Benešově. I tentokrát nám štěstí přálo a zúročila se několikaměsíční příprava. Reprezentovat na MČR pojedou z Borovan 4 závodníci. A to Veronika Nýdlová a Lenka Vondrášková v kategorii starší dívky, Adam Pangrác v kategorii mladší chlapci a Kristýna Srnková v kategorii mladší dívky. Další možnost kvalifikace na MČR bude 29.5. v Ledenicích.

Víkend a přípravy byly velmi náročné. Mockrát děkuji všem, kteří se na závodech jakýmkoliv způsobem podíleli. Přes nepřízeň počasí všechno klapalo, jak mělo a věřím, že nejen soutěžící, vedoucí, hosté, ale i my pořadatelé jsme si závody užili. A jak by řekl pan Hanzal: „Bylo o nás slyšet!“

1. VÝSLEDKY Hra Plamen obvodové kolo Borovany 7.5.2022 – kategorie MLADŠÍ

2. VÝSLEDKY Hra Plamen obvodové kolo Borovany 7.5.2022 – kategorie STARŠÍ

3. VÝSLEDKY Memoriál Václava Hanzala 8.5.2022včetně postupujících na MČR

FOTOGALERIE Obvod Borovany jaro 2022

FOTOGALERIE Memoriál 2022

 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *