Plnění odznaků odborností a specializací 2022

Mladí hasiči z Borovan plnily odborky

V neděli 13.2. se I. a II. oddíl borovanských mladých hasičů sešel v hasičárně, aby mohl plnit zkoušky z odznaků odborností a specializací. Plnění odznaků odborností je určeno mladým hasičům do 18 let a je součástí vzdělávacího systému mladých hasičů.

Dopolední část jsme se věnovali studiu. Každý si zvolil, které odznaky bude plnit a rozdělili jsme se do skupinek. Nejprve jsme probrali odznak preventisty a strojníka. Poté jsme začali se specializacemi. Těch bylo více, proto jsme museli rozdělit své síly a zapojit více instruktorů.

V oddíle máme několik šikovných kuchařů, kteří měli jako podmínku nám uvařit. K obědu nám připravili cmundu a jako dezert palačinku. Šikovní kutilové se pustili do opravy terčů pro střelbu ze vzduchovky, ajťáci se zdokonalovali ve svých IT znalostech, táborníci a průzkumníci cvičili jak přežít v přírodě, střelci pilovali své umění střelby a o výzdobu, stolování a dekorum bylo postaráno díky plnění odznaku společník. Jedna ze základních povinností hasiče je umět poskytnout první pomoc. Tyto znalosti získalo i několik nových zdravotníků.

V odpolední části, po krátké poobědové pauze, jsme se vrhli na testy. Všichni své znalosti zdárně obhájili, a tak se mohli těšit ze svého nového odznaku. 

Následující sobotu 19.2. jsme své nově nabyté vědomosti vyzkoušeli v praxi při výletě do naší táborové základny u nakolického rybníka. Tento víkend bylo velmi větrné počasí, hrozilo tedy, že výlet budeme muset přesunout. Usmálo se na nás ale štěstí a bylo nádherně. Vyrazili jsme ráno vlakem a do tábořiště jsme šli ze zastávky Vyšné. Po příchodu jsme se dali do úklidu a přípravy ohniště, na kterém jsme pekli špekáčky. Poté jsme šli na krátkou procházku po hrázi rybníka. Návrat do Borovan byl opět vlakem v odpoledních hodinách.

Tímto děkujeme všem za výpomoc při organizaci!

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *