Sezona mladých hasičů z Borovan

Letošní ročník soutěží je za námi. Bohužel, ale možná také bohudík, že jsme se nějakých závodů mohli účastnit. Do soutěží byla zapojena dvě soutěžní družstva mladých hasičů, ve kterých působí 25 dětí a trenéry jsou Martin Tomášek a Hana Adamcová mladší.

Vzhledem k situaci jsme se mohli začít scházet až v polovině dubna a první soutěž nás čekala velmi záhy. Okresní rada rozhodla, že obvodové kolo se neuskuteční a uspořádá se rovnou kolo okresní, které bude otevřené pro všechny zájemce z okresu. O pořadatelství jsme se podělili s ledenickými hasiči a soutěž se uskutečnila 29.5. V Ledenicích se soutěžilo v disciplínách požární útok a na ovále štafeta 4 x 60m. U nás v Borovanech jsme připravili štafetu požárních dvojic a štafetu CTIF. Naše družstvo starších se umístilo na krásném čtvrtém místě z 26 a naše mladší družstvo se umístilo na ještě hezčím třetím místě z 22 oddílů. Všem patří velké poděkování, jelikož jsme měli spoustu starostí s připravením soutěže, a navíc s logistikou dopravy. Jedno družstvo totiž soutěžilo v jeden čas v Borovanech, druhé v Ledenicích a po odběhnutí disciplín se družstva prohodila.

Okresní soutěží jsme jarní část sezony nezakončili, 26.6. jsme se ještě účastnili dvojboje v Nových Homolích. Závodili jsme opět v obou kategoriích, v disciplínách štafeta požárních dvojic a požární útok. Naše starší družstvo mělo menší problém při požárním útoku, a tak jsme se museli spokojit s místem jedenáctým. Mladším se dařilo o něco více a obsadili pátou příčku.

Poté následovala pauza a mnoho z našich mladých hasičů se účastnilo letního tábora v Nakolicích. Ihned po táborech jsme se opět začali scházet a od poloviny srpna započala příprava na obvodové podzimní kolo hry Plamen, které se uskutečnilo u nás v Borovanech 16.10. V září se tréninky ještě zintenzivnili a trénovali jsme mnohdy i třikrát týdně a o víkendech. Do branného závodu jsme přihlásili tentokrát tři oddíly starších. Borovany I. a II. po dvou soutěžních hlídkách a Borovany III. s jednou soutěžní hlídkou. Úsilí se vyplatilo a naše družstva se umístila na druhém, čtvrtém a devátém místě. V jarním kole nás čekají štafety a požární útok, proto je před námi spousta práce, nicméně máme dobrou výchozí pozici do dalších bojů o postup do okresního kola.

Pro nás poslední soutěží tohoto roku byl závod jednotlivců v Praze. Memoriálu Marty Habadové v běhu na 60m s překážkami se účastnilo 23 našich závodníků, kteří se do místa dějiště dopravili vlakem. Kategorie starších závodila v sobotu 30.10. Mezi děvčaty jsme měli 8 zástupkyň a nejlépe se umístila Veronika Nýdlová, která obsadila 62. místo. Za chlapce soutěžilo 5 našich reprezentantů a nejlépe si vedl Mikuláš Petr na 21. místě. Kategorie mladších přišla na řadu o den později. Zde jsme měli zastoupení v pěti děvčatech a pěti chlapcích. Nejlépe se umístila Iva Gráfová na 87. místě a Adam Pangrác na 45. místě. Pro mnohé to bylo sbírání prvních zkušeností s těmito závody, a proto jsme velmi rádi za jejich přístup k tréninku a odhodlání.

Všem, kteří během sezony pomohli, velmi děkujeme. Obzvlášť za spolupráci s Městem Borovany, městským službám za poskytnutí materiálu na pořádané soutěže a ZŠ Borovany za možnost využití tělocvičny pro zimní přípravu. A ještě jednou děkujeme za Vaši přízeň v soutěži Dobrovolní hasiči roku, kterou jsme letos vyhráli za uspořádání loňského příměstského tábora. Příští rok nás čeká opět spoustu zážitků a soutěží, a proto věříme, že se současná situace s pandemií zlepší. Letos v září byl navíc založen nový oddíl mladých hasičů pod vedením Pavla Peška a Míši Peškové, naše základna se tedy opět rozrostla.

Obvodová soutěž Borovany 10/2021

Martin Tomášek

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *